Fiul lui Vladimir Voronin dă în judecată Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oleg Voronin, fiul fostului preşedinte moldovean Vladimir Voronin, a dat Republica Moldova în judecată la CEDO, motivul invocat de acesta fiind încălcarea dreptului la un proces echitabil, informează Publika.md.

Potrivit sursei citate, omul de afaceri a reclamat, de asemenea, că i-a fost încălcat dreptul la viaţă privată. I nformaţia a fost confirmată de Vitalie Pârlog, reprezentantul lui Oleg Voronin la CEDO.

Fiul fostului preşedinte a solicitat examinarea cauzei în regim de urgenţă, scrie Publika.md.

Fiul fostului preşedinte Vladimir Voronin a fost citat, la 3 iunie, la Inspectoratul fiscal pentru a fi audiat în legătură cu sursele sale de venit. Omul de afaceri nu s-a prezentat însă, la inspectorat ajungând doar reprezentantul acestuia. Motivul invocat a fost că Oleg Voronin se afla peste hotare. N umele omului de afaceri Oleg Voronin mai figurează într-un dosar de evaziune fiscală, instrumentat de Centrul Anticorupţie.

Ofiţeri de la Centrul Anticorupţie au percheziţionat sediile mai multor companii care se presupune că aparţin lui Oleg Voronin, în urmă cu câteva săptămâni.

La 24 februarie, Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei a anunţat că a fost începută urmărirea penală pentru evaziune fiscală şi a spălăre de bani în legătură cu tranzacţiile de 66 de milioane de lei efectuate prin intermediul cardului bancar al lui Oleg Voronin, în timp ce veniturile declarate de acesta reprezintă doar 4 milioane de lei.

Oleg Voronin mai este acuzat că o firmă, care îi aparţine, a cumpărat două hectare de teren în centrul Chişinăului sub preţul pieţei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite