Accesul la Internet de mare viteză, garantat prin lege în Finlanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finlanda a devenit primul stat din lume care a introdus legea privind accesul la Internet de mare vitezaă pentru toţi cetăţenii ţării. este un drept protejat de lege. Astfel, potrivit legislaţiei, companiile de telecomunicaţii finlandeze vor fi obligate să furnizeze celor 5,2 milioane de locuitori o conexiune la Internet cu viteze de cel puţin 1 megabit pe secundă, informează CNN.

Legea se va aplica începând cu iulie. Oficialii finlandezi spun că acesta este doar primul pas către servicii mult mai bune.

Conexiunea de 1 megabit pe secundă este doar prima etapa.
Pana in 2015, viteza serviciilor furnizate va creste de 100 de ori, a declarat Laura Vilkkonen, consilierul legislativ la Ministerul finlandez al Transporturilor şi Comunicatţilor.

Citiţi şi:


Aceasta a adăugat că Internetul este un lucru fără de care nu se poate trăi într-o societate modernă, fiind necesar pentru servicii bancare sau plata facturilor.

Credem că în societatea modernă nu se poate trăi fara Internet. O conexiune este la fel de importantă ca serviciile bancare, apa sau electricitatea, a explicat Vilkkonen.

În Finlanda, circa 95% din locuitori au acces la Internet, însă scopul iniţiativei este ca reţeaua Web să patrundă şi în cele mai izolate zone rurale, unde accesul la internet a fost limitat până acum din cauza provocarilor geografice.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite