Cine este Filipos Petsalnikos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Parlamentului grec, Filipos Petsalnikos (61 de ani) ar fi fost, potrivit surselor, desemnat de socialişti şi conservatori să preia conducerea guvernului de uniune naţională până în februarie.

Petsalnikos, avocat de profesie şi unul dintre membrii fondatori ai Partidului Socialist PASOK, s-a născut într-o familie de fermieri greci. El a studiat dreptul la Universitatea Aristotel din Salonic şi la Universitatea Bonn, din Germania. În timpul dictaturii militare din Grecia a făcut parte dintr-o mişcare de rezistenţă înfiinţată în Germania.

S-a căsătorit cu o germană cu care are şi trei copii. În 1974, a devenit alături de Andreas Papandreu (tatăl premierului demisionar Giorgios Papandreu) unul din fondatorii mişcării socialiste PASOK.

La întoarcerea în ţara natală a practicat avocatura la Atena. Din 1984 până în 1985 a fost secretar de stat în ministerul Educaţiei al Greciei, iar apoi a intrat în Parlament. A ocupat mai multe funcţii în guvernul de la Atena, printre care şi ministru pentru Educaţie şi Religie.La 15 octombrie 2009, după ce Pasok a câştigat alegerile legislative a devenit preşedinte al Parlamentului de la Atena.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite