Ghimpu va semna decretul prin care îl numeşte pe Vlad Filiat în funcţia de premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ghimpu va semna decretul prin care îl numeşte pe Vlad Filiat în funcţia de premier
Ghimpu va semna decretul prin care îl numeşte pe Vlad Filiat în funcţia de premier

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, va semna decretul prin care îl va numi în funcţia de prim-ministru pe Vlad Filiat. După semnarea decretului Ghimpu va susţine o conferinţă de presă pentru a prezenta jurnaliştilor, primul decret semnat în calitatea sa de preşedinte interimar al Republicii Moldova. Acesta a declarat şi că noul Guvern va fi investit la începutul săptămânii viitoare, într-o şedinţă ext

Cu câteva săptămâni în urmă Vlad Filiat a declarat că şi-a constituit deja echipa, iar noul guvern va fi investit în regim de urgenţă la începutul săptămânii viitoare pentru că "fiecare oră contează în situaţia în care comuniştii au lăsat în urmă o situaţie deplorabilă în toate domeniile". "Haosul pe care l-au lăsat comuniştii în urmă, există instituţii ale statului, care sunt foarte imporatnte şi care nu sunt administrate în acest moment, ceea ce afectează inclusiv securitatea statului. Dacă ne uităm să vedem care sunt funcţionarii demisionari din fostul guvern, vom vede că toate domeniile importante, vitale ale Republicii Moldova au rămas fără administrare", a spus Filiat.

"Discutăm foarte serios la ora actuală aspectele ce ţin de partea profesională a candidaturilor care urmează să-şi exercite funcţiile în ministere. Pentru mine e important ca viitorul guvern să fie funcţional. Competenţa politică cu certitudine va exista, însă în prim-plan vom pune calităţile profesionale", a adăugat viitorul premier moldovean.

În prima lectură, Parlamentul a modificat structura Guvernului, a redus numărul de agenţi şi a desfiinţat două ministere. În schimbul acestora, au fost create un Minister al Transportului şi unul al Tineretului. Proiectul de modificare a legii cu privire la Guvern propune excluderea cerinţei pentru membrii guvernului de a avea în exclusivitate cetăţenia R.Moldova. Totodată s-a propus constituirea Cancelariei de Stat şi instituirea funcţiei de ministru de Stat.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite