Fiica Iuliei Timoşenko a cerut Congresului american să continue "presiunea" asupra Kievului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiica opozantei Iulia Timoşenko a cerut, joi, Congresului american să continue "presiunea" asupra Kievului pentru a obţine eliberarea mamei sale, relatează AFP.

Evghenia Timoşenko s-a exprimat, joi, în timpul unei audieri în faţa unei comisii a Congresului, prin intermediul unei transmisii video. Ea a avertizat că puterea de la Kiev va face "tot posibilul" pentru a manipula rezultatele viitoarelor alegeri din octombrie.

"Îmi este teamă pentru viaţa mamei mele, în spitalul unde este îngrijită de un personal medical aflat sub presiune intensă din partea regimului", a declarat aceasta comisiei Congresului, supranumită numită Helsinki, pentru securitate şi cooperare în Europa.

Timoşenko a fost condamnată în octombrie la şapte ani de închisoare pentru că a încheiat în 2009, atunci când era premierul Ucrainei, câteva corduri privind conducte de gaze cu Rusia considerate ca fiind defavorabile ţării.

Opozanta, care suferă de hernie de disc şi care este în greva foamei, a suspendat tratamentul pentru a protesta faţă de divulgarea unor informaţii privind stadiul tratamentelor primite în clinica publică din Harkiv
.
"Vă rugăm să continuaţi să faceţi presiuni", a declarat fiica opozantei. "Vă rugăm. nu ne lăsaţi, pentru că în Ucraina oamenii nu au atâta putere, nu sunt atât de puternici să lupte împotriva acestei injustiţii".

Timoşenko a denunţat constant procesul ca fiind o vendetă personlă a preşedintelui Viktor Ianukovici, rivalul ei politic, ales în 2010, potrivit Mediafax.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite