Fără burka în Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O comisie parlamentară din Franţa a recomandat ieri interzicerea parţială a vălului islamic integral (burka) şi adoptarea unor măsuri împotriva purtării acestuia în spitale, şcoli sau în mijloacele de transport, informează Fox News.

Raportul parlamentar recomandă refuzul rezidenţei sau al cetăţeniei pentru orice persoană care afişează semne de „practici religioase radicale".

Tonul campaniei împotriva vălului islamic integral a fost dat chiar de preşedintele francez Nicolas Sarkozy. „Vălul islamic nu este binevenit în Franţa", a fost declaraţia liderului francez. Sondajele de opinie arată că cei mai mulţi dintre francezi susţin interzicerea totală a vălului islamic.

Raportul este considerat unul moderat, cu toate că recomandă ca femeile care sfidează această recomandare să nu mai beneficieze de serviciile solicitate.

De exemplu, cele care poartă burka nu vor mai beneficia de servicii sociale. În Franţa, femeile musulmane folosesc cel mai adesea niqabul şi nu burqa. Niqabul lasă ochii descoperiţi, spre deosebire de burka, ce acoperă faţa complet.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite