Facturile parlamentarilor britanici, scoase la vânzare pentru 300.000 de lire sterline

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Detalii ale unor facturi ale parlamentarilor britanici au fost scoase la vânzare în schimbul unor sume de până la 300.000 de lire sterline (324.000 de euro), potrivit unor surse citate de BBC News Online.

Parlamentarul laburist Sir Stuart Bell, preşedintele comisiei de evaluare din Camera Comunelor, a declarat că informaţiile vor fi verificate de către comisie. "Toate cele 650 de facturi al parlamentarilor, scrise şi nescrise, sunt de vânzare la un preţ de 300.000 de lire sterline, aşa mi s-a spus. Preţul creşte întrucât interesul faţă de acest subiect este mare", a precizat el.

Întrebat cine ar putea încerca să vândă această informaţie, Sir Stuart a răspuns: "Ei bine, avem o idee, nu despre persoană, ci despre sursă, iar acesta este un subiect anchetat de Camera Comunelor. Probabil că este vorba despre încălcarea Legii privind secretul. Ar putea fi vorba de un furt, dar îi vom da de cap. Este în interesul publicului".

Presa a scris în ultimele săptămâni foarte mult despre cheltuielile parlamentarilor alimentând speculaţiile referitor la o posibilă scurgere de informaţii. Scandalul a luat amploare după ce cifrele oficiale au dezvăluit că suma totală decontată parlamentarilor pentru diferite cheltuieli a crescut în 2007-2008 cu 6%, ajungând la peste 93 de milioane de lire sterline (100 de milioane de euro).

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite