FOTO Confruntări violente în Atena, ca urmare a măsurilor de austeritate impuse de Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 20.000 de persoane au luat parte, miercuri, la un protest de amploare în capitala Greciei, ca urmare a adoptării măsurilor de reducere a bugetelor şi deficitelor de către guvernul elen, după ce a obţinut împrumuturi de 110 milarde de euro.

În timpul protestului au izbucnit confruntări violente în centrul Atenei, între forţele de ordine şi participanţii la miting. Poliţia elenă a utilizat gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor, iar cinci persoane au fost arestate. De asemenea, cel puţin şapte manifestanţi şi un poliţist au fost răniţi, potrivit CNN.

image



Mai mulţi protestatari au dau foc la coşurile de gunoi şi au spart vitrinele câtorva magazine din Omonia, una dintre principalele pieţe din Atena.

image


În urmă cu un an am spus că măsurile guvernului nu sunt corecte şi am prevăzut că nu vor avea niciun efect. Astăzi, din păcate, s-a adeverit că am avut dreptate", a declarat şeful sindicatului GSEE, Yiannis Panagopoulos.

image



În urmă cu un an, pieţele răsuflau uşurate după ce Atena primea asistenţă externă de la UE şi FMI. Acum, situaţia grecilor este la fel de gravă, oficialii europeni recunoscând faptul că ţara va avea nevoie de un nou ajutor suplimentar. Potrivit unor zvonuri, Grecia urmează să contracteze noi împrumuturi, în valoare de 60 de miliarde de euro.

image
image
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite