Bulgaria s-ar putea împrumuta "de urgenţă" de la FMI, după alegerile din 5 iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul bulgar Serghei Stanişev a afirmat că ar putea contracta un împrumut de urgenţă de la Fondul Monetar Internaţional (FMI), însă o decizie în acest sens este foarte probabil că va fi luată după alegerile generale din 5 iulie, scrie Novinite.

"Suntem într-un dialog permanent cu partenerii noştrii internaţionali şi cu Fondul Monetar Internaţional. Este treaba viitorului guvern să discute şi să decidă ce soartă va avea economia", a spus premierul într-un interviu pentru Dow Jones.

Viitoarele alegeri din Bulgaria, cel mai nou şi mai sărac membru al Uniunii Europene, vor avea loc în contextul în care economia a intrat în prima recesiune din ultimii 11 ani.

Partidul Socialist al lui Stanişev pierde teren în sondaje şi victoria la alegerile europene a opoziţiei de dreapta, partidul GERB, în faţa socialiştilor, indică un proces dificil de formare a unei viitoare coaliţii guvernamentale, după legislativele din 5 iulie. GERB este condus de primarul Sofiei, Boiko Borissov.

GERB a anunţat recent că, în cazul în care va câştiga alegerile parlamentare din 5 iulie, va începe imediat discuţiile cu Fondul Monetar Internaţional în vederea unui ajutor financiar.

Oficialii partidului, care potrivit sondajelor de opinie va câştiga majoritatea voturilor, dar nu şi majoritatea în parlament, au anunţat anterior că Bulgaria va avea, cel mai probabil, nevoie de ajutorul financiar al FMI pentru temperarea riscurilor reprezentate de un posibil deficit bugetar.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite