FMI a deblocat 2,23 de miliarde de dolari pentru Belarus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat miercuri că a deblocat o a doua tranşă, de 699,5 milioane de dolari, din facilitatea sa de plată acordată Belarusului, ceea ce ridică la 2,23 de miliarde de dolari sumele puse la dispoziţia autorităţilor de la Minsk.

Decizia a fost aprobată de consiliul de administraţie al FMI, a indicat Fondul într-un comunicat la Washington, citat de AFP şi AP.

Organizaţia multilaterală a anunţat, la începutul lunii septembrie, că ea recomandă deblocarea rapidă a celei de-a doua tranşe a acestui ajutor cu o durată de 15 luni începând cu 12 ianuarie 2009 şi al cărui plafon total a fost ridicat în iunie la circa 3,63 de miliarde de dolari, anunţă Agerpres.

Fondul a anunţat atunci că acest ajutor este destinat combaterii efectelor mai puternice decât prevăzute ale crizei economice mondiale asupra acestei foste republici sovietice.

După obiceiul împrumuturilor acordate în cadrul unor acorduri denumite "de confirmare", FMI deblochează progresiv ajutorul său la sfârşitul unor perioade de "examinare atentă" cu autorităţile respective.

În contrapartida ajutorului de la FMI, regimul autoritar de la Minsk a fost nevoit să se angajeze să ia "măsuri concrete" la scara largă pentru a relaxa rolul statului asupra economiei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite