Un lider islamist a fost ucis în timpul unui raid FBI la Detroit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un lider islamist a fost ucis în timpul unui raid FBI la Detroit
Un lider islamist a fost ucis în timpul unui raid FBI la Detroit

Liderul unei grupări radicale islamiste, suspectat de activităţi infracţionale, a fost ucis ieri într-un schimb de focuri cu FBI, la Detroit ( statul Michigan, nordul SUA), a anunţat poliţia federală americană citată de AFP.

Un schimb de focuri a izbucnit când poliţia a lansat o operaţiune împotriva a 11 americani convertiţi la islamism şi suspectaţi de participare la o grupare infracţională. Suspecţii erau cunoscuţi ca "folosind violenţa împotriva forţelor de ordine", potrivit poliţiei.

Presupusul lider al grupării, Luqman Ameen Abdullah, în vârstă de 53 de ani, a refuzat să se predea şi a deschis focul asupra poliţiştilor, care au ripostat şi l-au ucis. Operaţiunea a avut loc într-un depozit din Dearbord, suburbie vestică a Detroitului, potrivit aceleiaşi surse. Nu s-a înregistrat nicio altă victimă, potrivit poliţiei.

Abdullah a fost vizat de o plângere federală, în care era calificat drept "liderul unei grupări radicale fundamentaliste sunnite, formată în special din africano-americani, dintre care unii s-au convertit la islam când erau închişi".

Potrivit FBI, Abdullah se afla sub supravegherea autorităţilor de ani de zile şi îndemnase la jihad în timpul predicilor dintr-o moschee.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite