Extremiştii europeni şi-au făcut grup

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidele extremiste din Parlamentul European au format un nou grup politic, reunit în jurul italienilor din Liga Nordului şi al britanicilor de la Partidul Independenţei Marii Britanii (UKIP).

 Împreună, cele două partide oferă 26 de europarlamentari.

Alături de aceştia au mai venit extremiştii greci din partidul LAOS, protestanţii olandezi reuniţi în partidul SGP, danezii de la Partidul Poporului Danez, doi francezi de la Libertas France şi câte un finlandez şi nord-irlandez. Marii absenţi ai grupului sunt Partidul Libertăţii din Austria, extremiştii olandezi conduşi de Geert Wilders şi separatiştii flamanzi din Vlaams Belang. Extremiştii români sau cei maghiari nu au fost chemaţi la negocieri.

Noua formaţiune politică urmează a se numi „O Europă a Popoarelor Libere“, varianta de rezervă fiind „O Europă a Popoarelor pentru Libertate“. În orice caz, numele grupului va face trimitere atât la Liga Nordului, cât şi la UKIP.

Islamofobi şi anti-imigraţie

Partidele care compun acest grup se prezintă drept „extremişti moderaţi“ şi nu vor să fie catalogaţi drept fascişti. Cu toate acestea, ei nu îşi ascund viziunile islamofobe şi se declară împotriva imigraţiei.

Această din urmă componentă a programului lor face imposibilă colaborarea cu extremiştii est-europeni. Italienii din Liga Nordului susţin totodată şi „epurarea etnică“ a homosexualilor. Sintagma îi aparţine lui Giancarlo Gentilini, unul dintre liderii Ligii, care anunţa că „în Treviso nu este loc pentru poponari“. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite