Caucazul rus: Trei persoane au murit, iar alte 15 au fost rănite în mai multe explozii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Caucazul rus a fost zguduit astăzi de mai multe explozii. În două republici ruse, Daghestan şi Inguşetia, au murit cel puţin trei oameni şi peste 15 persoane au fost rănite, informează RIA Novosti.

În apropierea capitalei daghestaneze, Mahacikala, un necunoscut a tras cu armă automată asupra unei mulţimi adunate lângă o moschee, a anunţat un reprezentant al Ministerului de Interne al republicii.

În aceeaşi zi, o serie de explozii s-a produs în oraşul Malgobek din republica vecină Inguşetia. Două explozii s-au produs lângă un monument al participanţilor la Al Doilea Război Mondial, dar din fericire acestea nu au provocat victime.

La scurt timp, o altă explozie a avut loc în altă parte a oraşului, unde un grup de necunoscuţi a aruncat în aer un magazin şi a împuşcat-o pe vânzătoare. Când forţele de ordine au ajuns la faţa locului s-a produs o altă explozie, care s-a soldat cu moartea unui poliţist şi rănirea altor 15 persoane, relatează Interfax.

Regiunea Caucazului rus se confruntă de mai multe luni cu o intensificare a violenţelor. În urmă cu două zile, şeful Serviciului Federal rus de Securitate, Aleksandr Bortnikov, a recunoscut existenţa unor deficienţe în planul de contracarare a extremismului şi terorismului în Rusia şi îşi exprima regretul că serviciile speciale ruse nu au reuşit întotdeauna să prevină atentatele teroriste, transmite Agerpres.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite