Explozie într-un centru comercial din Rusia: Două persoane au murit şi cel puţin trei au fost rănite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O explozie s-a produs într-un mall rusesc din Ufa. Două persoane au murit şi cel puţin trei au fost rănite.

UPDATE Rustem Hamitov, preşedintele Başkortostanului, o republică rusă cu majoritate musulmană şi bogată în petrol, s-a deplasat la faţa locului.

"Corpul unui bărbat a fost descoperit la locul incendiului. Anterior, am găsit corpul unei tinere femei, născută în 1993", a declarat purtătorul de cuvânt al filialei locale a Ministerului de Interne, Maksim Rodionov, citat de agenţia Interfax.

"Între trei şi cinci persoane au fost rănite", a declarat Artem Valeiev, purtător de cuvânt al preşedintelui Republicii Başkortostan, citat de agenţia Itar-Tass.

"Conform primelor informaţii comunicate preşedintelui, este foarte probabil să fie vorba despre un act terorist", a adăugat Valeiev.

"O explozie şi incendiul într-o cafenea cu narghilele", situată în acest centru, se află la originea dramei, potrivit principalei ipoteze verificate de anchetatori, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Maksim Rodionov, citat de Interfax.

UPDATE Potrivit unui responsabil al Ministerului pentru situaţii de urgenţă, Oleg Zughiev, bărbatul decedat a fost găsit la primul etaj al clădirii. Focul a început în timpul unor lucrări de construcţie, a precizat un purtător de cuvânt al Ministerului pentru situaţii de urgenţă, Vasili Hisamutdinov.

Vizitatorii din centrul comercial au fost evacuaţi şi răniţii au fost transportaţi la spital, relatează Ria Novosti.

Centrul comercial Evropa, unde s-a produs explozia, se află în centrul oraşului şi găzduieşte mai multe restaurante, magazine şi cluburi, transmite AFP.

Evacuarea oamenilor a fost imediat demarată deoarece imobilul a lua foc, informează Reuters.

"Conform primelor informaţii, trei persoane au fost rănite", a declarat Oleg Zugheiev, un oficial din cadrul filialei locale a Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, citat de Interfax.

Potrivit martorilor, citaţi de RIA Novosti, s-a auzit o explozie în jurul orei 12.30 GMT (14.30, ora României). Incendiul a izbucnit la scurt timp după deflagraţie

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite