Explozie ucigătoare într-o gară italiană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Explozie ucigătoare într-o gară italiană
Explozie ucigătoare într-o gară italiană

Localitatea turistică de lux Viareggio din nord-vestul Italiei trece prin momente de groază după ce, în noaptea de luni spre marţi, un vagon al unui tren-cisternă încărcat cu gaz lichefiat a

Localitatea turistică de lux Viareggio din nord-vestul Italiei trece prin momente de groază după ce, în noaptea de luni spre marţi, un vagon al unui tren-cisternă încărcat cu gaz lichefiat a explodat, provocând moartea a 15 persoane şi rănirea altor 50.

La originea accidentului feroviar s-ar afla un şasiu care ar fi cedat, ceea ce a dus la deraierea trenului şi la explozie, informează un comunicat al căilor ferate italiene.

Deflagraţia a fost atât de violentă, încât două imobile de lângă gară s-au prăbuşit, iar flăcările au carbonizat aproape instantaneu automobilele din apropiere.

Persoanele aflate în respectivele maşini s-au transformat în adevărate torţe umane, după cum a povestit un martor ocular. Incendiul a cuprins apoi casele de pe o stradă alăturată gării, locatarii fiind surprinşi de flăcări în timp ce dormeau.

Într-unul din imobilele prăbuşite locuiau 18 persoane, dintre care multe au supravieţuit“dar există temeri că sub dărâmături s-ar putea afla altele”, a declarat comandantul pompierilor italieni, Antonio Gambardella. În regiunea Lucca, unde este situat Viareggio, Protecţia Civilă a decretat stare de urgenţă. Circa 1.000 de persoane au fost evacuate de teama unor noi explozii şi din cauza aerului devenit irespirabil, au menţionat serviciile de salvare.

Mecanicii s-au salvat

În mod miraculos, cei doi mecanici ai trenului cu 14 vagoane (ce plecase din portul La Spezia, urmând să ajungă la Pisa) au scăpat cu viaţă. „Cabina noastră s-a umplut imediat de gaz, totuşi am reuşit să ieşim. Suntem vii datorită unei minuni“, au povestit ei.

Postul de televiziune Rai3 a citat şi declaraţiile primarului din Viareggio, Luca Lunardini, care a spus că a văzut „scene apocaliptice“ şi că se aşteaptă ca numărul persoanelor decedate să crească, dat fiind că 35 dintre răniţi (printre care doi copii) au arsuri grave.

Procuratura din Viareggio - orăşel cu 50.000 de locuitori – a deschis o anchetă în acest caz, aşteptând să primească primele rapoarte de la pompieri, Protecţia Civilă şi căile ferate italiene.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite