Explozia de la Atena a fost provocată de un grup anarhist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O structură elenă cu rădăcini în mişcarea anarhistă a revendicat sâmbătă explozia de vineri seară a unui dispozitiv exploziv într-un container de gunoi din Atena.

Mai citeşte şi:


Bomba a explodat în apropierea locului în care premierul Costas Caramanlis urma să susţină un discurs la ultimul miting al dreptei aflate la putere înainte de scrutinul legislativ de duminică.

Grupul, intitulat "Conspiraţia celulelor de foc", a afirmat în anunţul de revendicare postat pe internet că explozia a avut drept scop "trimiterea unui mesaj" autorităţilor, la câteva zile după arestarea unor presupuşi membri ai săi.

Explozia nu a provocat pagube mari, deşi a avut loc în aproprierea locului în care premierul urma să susţină ultimul discurs înainte de alegerile de duminică.

În ciuda acestui atentat, mitingul electoral al partidului Noua democraţie s-a putut desfăşura fără incidente.

Grupul anarhist susţine că s-a infiltrat în mulţimea de simpatizanţi a partidului aflat la putere, caracterizată prin expresia "mase abrutizate care evocă un film cu zombi", şi a instalat dispozitivul exploziv fără a atrage atenţia poliţiei.

A fost "un mesaj pentru ultimul discurs electoral al primului ministru", a adăugat organizaţia.

O săptămână mai devreme, patru tineri greci au fost arestaţi în suburbiile capitalei după un atentat cu dispozitiv exploziv la domiciliul unui cadru al Partidului Socialist la Atena, soldat cu pagube materiale minore.

Cei patru tineri au negat, însă, orice implicare în acţiunile grupului "Conspiraţia celulelor de foc", fapt confirmat şi de organizaţia anarhistă.

Potrivit Agerpres, grupul a revendicat deja mai multe atentate cu dispozitive explozive care nu s-au soldat cu răniţi, în care au fost vizate locuinţe ale unor personalităţi şi imobile publice

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite