Experţii ruşi nu exclud posibilitatea unei revoluţii portocalii în R. Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scenariul ucrainean al Revoluţiei Portocalii s-ar putea repeta în perioada următoare în Republica Moldova, consideră câţiva experţi ruşi. Potrivit agenţiei Novîi Reghion această perspectivă nu este exclusă, după ce Parlamentul nu a reuşit să aleagă preşedintele Moldovei şi urmează alegeri anticipate.

Vicepreşeditnele Universităţii de Stat de la Moscova Aleksandr Karavaev, citat de agenţia rusă, prognozează o agravare a situaşiei economice a Republicii Moldova, pe fondul destabilizării situaţiei apărute în cazul alegerilor anticipate.

Expertul consideră că aceasta situaţie ar putea fi folosită de opoziţie pentru a-l acuza pe Vladimir Voronin.  El atras atenţia că există posibilitatea eşecului scenariului de continuitate a puterii în Republica Moldova.

Pe de altă parte, directorul Institutului Internaţional de Expertiză Politică, Evgheni Mincenko a explicat că, cel mai probabil, evenimentele din aprilie de la Chişinău au fost finanţate de UE şi SUA, relatează NewsIn.

Acesta nu a exclus varianta ca ar fi vorba despre un fel de testare a forţelor înainte de adevărata Revoluţie portocalie.

Mincenko a mai precizat că în cazul în care Partidul Comuniştilor nu va înainta pe scena politică persoane noi, atunci acesta ar putea obţine rezultate mult mai proaste la alegerile parlamentare anticipate.

În această situaţie nici nu ar mai fi nevoie de o Revoluţie portocalie pentru a-l înlătura pe Voronin şi Partidul Comuniştilor de la putere, pentru că ai ar fi eliminaţi prin alegeri, a atras atenţia Evgheni Mincenko.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite