Expert în securitate: Bulgaria nu este pregătită încă să adere la spaţiul Schengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un gest simbolic la fiecare extindere Schengen: tăierea sârmelor de pe graniţe
Un gest simbolic la fiecare extindere Schengen: tăierea sârmelor de pe graniţe

Bulgaria nu este pregătită încă să adere la spaţiul Schengen, potrivit unui fost şef al Securităţii comuniste şi expert în securitate, Ţviatko Ţvetkov.

Bulgaria nu este nici măcar aproape de un grad pregătire normală şi stabilă pentru criteriile majore Schengen, a declarat Ţvetkov pentru Sofia News Agency.

Ţvetkov consideră însă, că în cel mai bun caz Bulgaria va fi inclusă în acest spaţiu la sfârşitul lui 2011.

Previziunea mea este că nu va exista o aderare înainte de 2012, a adăugat el, potrivit NewsIn.

Sofia este în urma la patru capitole cheie - înţelegerea politicii Schengen, securitatea, dezvoltarea instituţiilor şi pregătirea tehnică, potrivit expertului.

image

Ţvetkov a declarat că Sofia nu este pregătită încă din punct de vedere politic să îşi găsească locul în cadrul Schengen, argumentând prin faptul că actualul guvern nu a înţeles încă ce înseamnă politica Schengen.

În plus, crima organizată şi traficul, precum şi un sistem judiciar relativ ineficient, înseamnă că Sofia nu îndeplineşte criteriile privind securitatea şi instituţiile, a adăugat el.

Guvernul bulgar a precizat marţi că va continua pregătirile pentru a adera la spaţiul Schengen şi că va fi pregătită în luna martie, în pofida opoziţiei mai multor state membre UE.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite