Iran: Exerciţii militare în Golful Persic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iranul a început luni trei zile de exerciţii militare aeriene în Golful Persic şi în Golful Oman, informează presa iraniană, citată de Reuters.

"O parte a exerciţiilor presupune zboruri de lungă distanţă, la aproximativ 3.600 de km şi realimentarea din zbor a avioanelor de vânătoare. (...) Zboruri de joasă altitudine peste apele Golfurilor cu avioanele de vânătoare pe distanţa de 700 de km vor fi de asemenea testate", a anunţat postul de radio IRIB pe site-ul său. Aceeaşi sursă a adăugat că exerciţiile mai urmăresc creşterea abilităţilor forţei militare naţionale a folosi avioane inteligente care să trimită semnale şi să analizeze ameninţările.

Exerciţiile militare au fost anunţate încă de luna trecută, potrivit Agerpres.

IRIB nu a legat în nici un fel evenimentele din jurul controversatelor alegeri prezidenţiale iraniene de activitatea armatei în Golful Persic.

Iranul iniţiază cu regularitate exerciţii militare şi testează arme pentru a demonstra determinarea pe care o are în a respinge orice atac al Statelor Unite ale Americii sau al Israelului împotriva locaţiilor unde aceste puteri cred că sunt construite arme nucleare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite