Evazioniştii greci sunt ameninţaţi cu scoaterea la licitaţie a proprietăţilor din Insulele Egee

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atena are nevoie de bani, iar pentru a face rost de ei fără a angaja noi împrumuturi trebuie să reducă evaziunea fiscală. Ministrul de Finanţe elen i-a ameninţat pe evazionişti că le va confisca şi le va scoate la licitaţie proprietăţile imobiliare pe care le deţin în Insulele Egee, regiune turistică foarte populară, transmite Reuters.

Potrivit datelor Ministerul de Finanţe elen 990 de greci, cu datorii de peste 6,7 milioane de euro constând din taxe neplătite, deţin 2.917 proprietăţi imobiliare pe insulele din Marea Egee, ca Mykonos sau Santorini. Valoarea totală a proprietăţilor este estimată la peste 288 de milioane de euro.

Cei 990 de evazionişti vizaţi de ameninţare au termen până la 20 iulie pentru a-şi achita obligaţiile către stat.

"După această dată vor exista proceduri urgente de plată forţată şi chiar vânzări prin licitaţie", a anunţat Ministerul într-un comunicat.

Persoanele cu venituri ridicate, precum medicii sau avocaţii, sunt principalii evazionişti eleni, potrivit Reuters. De altfel, amenzile acordate de Fisc-ul elen pentru încălcări ale legislaţiei fiscale s-au dublat în prima parte a anului comparativ cu perioada simiară a anului trecut, ajungând la 1,83 miliarde euro de la 895 de milioane de euro.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite