Europoliţistul fără frontiere mai aşteaptă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miniştrii de interne ai UE au renunţat la ideea de a întări cooperarea în materie de poliţie deoarece nu au putut ajunge la un consens.Comisarul european pentru justiţie, libertate şi

Miniştrii de interne ai UE au renunţat la ideea de a întări cooperarea în materie de poliţie deoarece nu au putut ajunge la un consens.
Comisarul european pentru justiţie, libertate şi securitate, Franco Frattini, a decis să retragă propunerea care fusese prezentată în iulie 2005 şi care viza îmbunătăţirea cooperării dintre "Cei 25" în materie de poliţie, fapt pentru care ar fi fost necesare modificări ale Convenţiei Schengen. Obiectivul era ca poliţiştii unui stat membru al UE să poată trece frontiera dintre ţara lor şi alt stat membru pentru a continua o anchetă în cazul unei infracţiuni pedepsite cu cel puţin 12 luni de închisoare. Aceasta ar fi necesitat extinderea dispoziţiilor Schengen, care acum limitează această colaborare la infracţiuni foarte grave, precum asasinate, violuri, incendiu provocat, falsificare de bani, răpire, trafic cu fiinţe umane, droguri sau explozivi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite