Europenii cer informaţii cu privire la compoziţia produselor cosmetice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producătorii de cosmetice vor fi obligaţi să furnizeze consumatorilor europeni, la cerere, informaţii complete referitoare la compoziţia exactă şi efectele secundare nedorite ale produselor

Producătorii de cosmetice vor fi obligaţi să furnizeze consumatorilor europeni, la cerere, informaţii complete referitoare la compoziţia exactă şi efectele secundare nedorite ale produselor lor, a decis Comisia Europeană, de comun acord cu statele membre şi reprezentanţii industriei cosmetice. Potrivit acestei hotărâri, cetăţenii vor avea posibilitatea să se informeze (prin telefon, scrisori sau internet) la orice producător care comercializează cosmetice în spaţiul UE, fie că sunt europeni sau nu, cu privire la ingredientele care intră în compoziţia produselor cosmetice, cantitatea acestora şi efectele secundare nedorite asupra consumatorilor.
Răspunsul producătorului trebuie să fie dat "într-un interval rezonabil", a precizat Gregor Kreuzhuber, purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru industrie, Gunter Verheugen. Un răspuns care vine după o perioadă mai mare de patru luni de la adresarea cererii este inacceptabil.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite