Europarlamentarul austriac Ernest Strasser se retrage definitiv din politică, în urma scandalului în care este implicat şi Adrian Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cei trei europarlamentari implicaţi în scandalul "mită de la lobby-işti" de la Bruxelles, austriacul Ernest Strasser, a anunţat că va renunţa la politică, ca urmare a "campaniei politice îndreptate împotriva sa şi care ar putea afecta imaginea partidului austriac OVP, din care face parte", informează cotidianul austriac Wiener Zeitung.

Ernest Strasser este liderul europarlamentarilor austrieci în cadrul PE şi unul dintre cei trei europarlamentari, care au acceptat plăţi secrete pentru a face modificări unor legi UE în detrimentul a milioane de cetăţeni UE", după cum scrie publicaţia britanică The Sunday Times.

Stasser şi-a anunţat retragerea din politică la doar câteva ore după ce Josef Proll, preşedintele OVP, i-a solicitat public acest lucru, deoarece a încălcat principiul fundamental al politicii, acela de a aduce servicii oamenilor pe care îi reprezinţi.

Potrivit The Sunday Times, Strasser a încasat peste o jumătate de milion de euro ca "lobby-ist". Publicaţia britanică informează că acesta a susţinut interesele a cinci companii încasând câte 100.000 de euro de la fiecare.

Pe lângă Ernest Strasser, alţi doi europarlamentari au acceptat să influenţeze PE contra unor importante sume de bani: slovenul Zoran Thaler şi românul Adrian Severin.

Citiţi şi:

VIDEO UPDATE: Adrian Severin, prins cu "mită" de 100.000 de euro la Bruxelles/ Reacția lui Severin pentru The Sunday Times

Eurodeputatul Adrian Severin: conturi de sute de mii de euro/Doar deconturile şi diurnele ajung la 100.000 de euro


Severin despre scandalul european “Mită de la lobbişti”: E o porcărie. Am cerut factură pentru consultanţă, dar e legal

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite