Barroso: "Îmi voi dubla eforturile pentru o Europă ambiţioasă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Barroso: "Îmi voi dubla eforturile pentru o Europă ambiţioasă"
Barroso: "Îmi voi dubla eforturile pentru o Europă ambiţioasă"

"Îmi voi dubla eforturile pentru o Europă ambiţioasă, o Europă care să plaseze cetăţenii în centrul proiectului său strategic şi să promoveze valorile şi interesele europene în lume", a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, joi, la Bruxelles, într-un document ce prezintă priorităţile programului său pe următorii cinci ani.

Pe aceeaşi temă:


Barroso, care doreşte un nou mandat în fruntea Comisiei Europene, a primit deja susţinerea unanimă a celor 27 de state membre ale Uniunii şi mai are nevoie de susţinerea Parlamentului European, unde grupul său conservator nu are o majoritate suficientă, fiind nevoit să caute aliaţi în rândul liberalilor.

Barroso urmează să explice săptămâna viitoare programul său grupurilor politice din Parlamentul European.

"Europa trebuie să iasă din criză cu convingerea că dispune de un sistem financiar mai etic, solid şi responsabil", a declarat Jose Manuel Barroso.

"Astăzi, prioritatea este să continuăm susţinerea cererii şi să oprim creşterea şomajului. Nu vom tolera ca drepturile sociale fundamentale, cum ar fi dreptul la asociere sau dreptul la grevă, esenţiale pentru modelul social european, să fie ameninţate", a adaugat preşedintele CE.

Barroso susţine apelurile liberalilor europeni la deschiderea Pieţei Unice Europene: "Deschiderea este esenţială pentru viitoarea competitivitate a Europei".

Curtea Europeană de Justiţie a luat mai multe decizii împotriva drepturilor sindicale au fost denunţate în ultimele luni de eurodeputaţi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite