Eurogrup şi FMI nu au ajuns la un acord cu privire la termenul suplimentar acordat Greciei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Christine Lagarde, directorul general al FMI
Christine Lagarde, directorul general al FMI

Liderul Eurogrupului, Jean-Claude Juncker, şi directoarea generalã a Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, şi-au afişat luni dezacordul în legãturã cu data pânã la care Grecia urmeazã sã reducã nivelul datoriei publice la 120% din PIB, informeazã AFP.

"Existã o foarte mare probabilitate ca acest termen sã fie amânat pânã în 2022", în loc de 2020 cum era prevãzut pânã în prezent, a declarat Juncker în cursul unei conferinţe de presã organizate la finalul unei reuniuni a Eurogrupului, în Bruxelles.

La rândul ei, Christine Lagarde a menţionat cã FMI considerã că termenul limită este "în 2020". "Avem divergenţe, lucrãm şi încercãm sã le rezolvãm", a adãugat ea.

Numeroşi analişti consideră că posibilitatea ca Grecia sã-şi reducã datoria la 120% din PIB în 2020 este nerealistă, în condiţiile în care statul elen va atinge 190% din PIB în 2014.

Miniştrii de finanţe din zona euro se vor întâlni marţea viitoare la Bruxelles pentru a încerca sã depãşeascã dezacordurile dintre ei, astfel încât sã deblocheze ajutorul acordat Greciei, îngheţat de mai multe luni.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite