Etnic rom din Franţa: "Prefer să mor decât să mă întorc în România"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înaintea evacuării preconizate a unei tabere de etnici romi din Montpellier, unul dintre aceştia a declarat că mai bine moare decât să se întoarcă în România.

Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, a spus că în România nu este tratat aşa cum trebuie, după cum anunţă Midi Libre în ediţia electronică de luni. "Prefer să mor decât să mă întorc în România. Pentru că acolo nu poţi primi îngrijiri, aici iau medicamente pe care acolo nu le-aş găsi. Aş fi deja mort în România", a precizat bărbatul.

Mai citiţi şi:

Franţa: Romii au blocat un pod rutier de lângă Bordeaux

Deşi poliţia franceză este prgătită să desfiinţeze taberele improvizate, copiii romilor se joacă şi femeile pregătesc masa. Asociaţii de voluntari sunt prezente de asemenea în tabăra de romi, pregătiţi să se mobilizeze dacă forţele de ordine intervin.

Săptămâna trecută, după expulzarea taberelor de romi din alte zone din Montpellier, Lattes şi Quatre-Seigneurs, prefectura a anunţat noi evacuări, inclusiv a taberei de pe malurile râului Lez. "Unii sunt aici de şase ani, nu mai cunosc pe nimeni în România şi nimeni nu i-a ajutat aici: de ce nu s-a ocupat Primăria de ei? Sau de ce nici măcar nu a deschis dialogul ?", s-a întrebat un voluntar.

Romii se declară pregătiţi să lucreze, ei ar dori să aibă locuinţe, dar ştiu că legea nu le permite să rămână pe teritoriul francez dacă nu pot să-şi justifice resursele.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite