Eşantioane cu virusul gripei porcine au contaminat un tren elveţian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tren de călători a fost evacuat ieri seară în Elveţia, după ce un container cu eşantioane ale virusului gripei porcine s-a spart, informează AFP. 60 de pasageri au fost izolaţi timp de o oră, până când autorităţile s-au asigurat că virusul era inofensiv pentru om.

Trenul a fost blocat la intrarea în gara Lausanne. Convoiul a fost apoi evacuat, a adăugat purtătorul de cuvânt al poliţiei, subliniind că nu a existat "niciun pericol" pentru pasageri şi nici pentru populaţia locală.

Potrivit purtătorul de cuvânt al poliţiei locale, Jean-Christophe Sauterel, cele opt flacoane cu eşantioane ale virusului erau transportate într-un container special dintr-un triplu strat de plastic şi carton.

"Gheaţa carbonică plasată într-un container pentru a asigura conservarea virusului s-a topit, antrenând o creştere a presiunii care a aruncat în aer capacul containerului şi flacoanele", a precizat el.

Eşantioanele de virus animal, care nu poate contamina oamenii, erau destinate unui centru de cercetare al profesorului Laurent Kaiser, care lucrează la dezvoltarea unui test de diagosticare a gripei umane de origine porcină, a precizat oficialul.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite