Epava avionului lui Lech Kaczynski va fi adusă în Polonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Epava avionului prezidenţial Tu-154 care s-a prăbuşit în aprilie în apropiere de Smolensk urmează să fie adusă în Polonia, pentru a fi supusă unei analize complete, a anunţat procurorul general Andrzej Seremet, citat de Radio Polonia, în pagina electronică.

"Această (analiză) este un element important în investigaţie. Sunt convins că vom afla lucruri esenţiale", a spus el, adăugând că transportul epavei nu reprezintă decât o problemă tehnică, dar fără a preciza când va avea loc transferul.

Ministrul polonez al Justiţiei, Krzysztof Kwiatkowski, declarase luni că Rusia şi Polonia urmează să semneze un document privind accelerarea anchetei şi cooperarea dintre echipele de anchetatori, iar rezultatele investigaţiei Procuraturii vor fi date publicităţii în octombrie.

El a precizat că Polonia se aşteaptă să primească în august rapoartele de autopsie ale victimelor şi documentele privind inspectarea locului accidentului, scrie Mediafax.

Avionul preşedintelui polonez s-a prăbuşit, la 10 aprilie, în apropiere de Smolensk, în urma accidentului murind toate cele 96 de persoane aflate la bord, între care şi soţia preşedintelui, Maria Kaczynski.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite