Bănci elveţiene, suspectate că au spălat banii dictatorilor nord-africani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hosni Mubarak, fostul preşedinte al Egiptului
Hosni Mubarak, fostul preşedinte al Egiptului

Patru bănci din Elveţia sunt suspectate că au contribuit la spălarea banii unor lideri din Africa de Nord, ignorând decizia guvernului de la Berna de a îngheţa averile unor dictatori.

Autoritate elveţiană pentru supravegherea pieţelor financiare, Finma, anchetează patru bănci suspectate că au ajutat la ,,spălarea" unor sume imense de bani provenite de la lideri Tunisia, Egipt şi Libia, relatează ,,Neue Zuericher Zeitung".

20 de bănci verificate

În total 20 de bănci elveţiene au fost verificate, Finma examinând ce legături au avut cu diverşi potentaţi nord-africani după ce guvernul din Ţara Cantoanelor a decis să îngheţe bunurile foştilor lideri din Tunisia, Egipt şi Libia.

830 de milioane de euro, blocate în bănci

Berna a decis în primăvară sancţionarea dictatorilor tunisian (Ben Ali) , al celui egiptean (Hosni Mubarak) şi a clanului Gaddafi. Ministerul elveţian de Externe anunţa că în luna mai au fost blocate în băncile elveţiene în total 830 de milioane de franci. Dintre aceştia 60 de milioane proveneau dinTunisia, 410 milioane proveneau din Egipt, iar 360 de milioane din Libia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite