Elţîn va fi înmormântat lângă Lebed şi Raisa Gorbaciova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte rus Boris Elţîn a murit pentru că i-a cedat inima, au informat ieri oficialii de la Kremlin. El va fi înmormântat miercuri, 25 aprilie, în Cimitirul Novodevici, din

Fostul preşedinte rus Boris Elţîn a murit pentru că i-a cedat inima, au informat ieri oficialii de la Kremlin. El va fi înmormântat miercuri, 25 aprilie, în Cimitirul Novodevici, din capitala Rusiei, lângă generalul Alexander Lebed, care a murit în anul 2002, în urma unui accident de elicopter, şi Raisa Gorbaciova, soţia rivalului său, moartă de leucemie în 1999. Murind pe patul de spital, Boris Elţîn a mai marcat o premieră. Astfel, în afară de faptul că a fost primul preşedinte ales al Rusiei, el a fost şi primul lider al Kremlinului care a murit după ce a predat, fără incidente, fotoliul de preşedinte unui succesor. Preşedintele Putin a ţinut, încă de luni, un mic discurs şi a declarat o zi de doliu, începând de ieri de la prânz, până astăzi, după înmormântare. Observatorii occidentali au remarcat precizia acestei zile de doliu şi faptul că, pentru prima dată, televiziunile nu au întrerupt programul şi nu au difuzat, ca altădată, cunoscuta melodie funerară scrisă de Ceaikovski.

La Biserica Hristos Mântuitorul, din Moscova, unde trupul neînsufleţit al fostului preşedinte a fost depus pentru a primi omagiile ruşilor, au venit însă mii de persoane.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite