"Eco-infractori" depistaţi cu minicamere ascunse în conserve

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eco-camere ascunse în cutiile de conserve, în coşurile de gunoi şi în ziduri îi vor spiona pe britanicii care încalcă legislaţia privind protecţia mediului. Consiliul local al

Eco-camere ascunse în cutiile de conserve, în coşurile de gunoi şi în ziduri îi vor spiona pe britanicii care încalcă legislaţia privind protecţia mediului. Consiliul local al orăşelului Ealing, un satelit al Londrei, este ultimul dintr-o serie de circa 30 de administraţii locale care au recurs la soluţia camerelor ascunse pentru a-i prinde pe aşa-numiţii "eco-infractori".

Ţinta dispozitivelor sunt localnicii care îşi scot sacii de gunoi pe trotuar în zilele în care nu trebuie să facă acest lucru şi cei care comit "infracţiuni majore de mediu", cum ar fi pictarea zidurilor cu graffiti sau lipirea de bileţele pe ziduri, garduri sau stâlpi. Minicamerele, în valoare de circa 200 de lire fiecare, sunt activate de senzori încorporaţi, care detectează orice mişcare. Imaginile sunt transmise automat, prin e-mail, către centrul de control al circuitului CCTV al primăriei. "Nu ne cerem scuze pentru aceste măsuri radicale împotriva celor care murdăresc şi strică aspectul oraşului în mod continuu, afectându-i pe ceilalţi rezidenţi", a declarat un purtător de cuvânt al consiliului din Ealing. Potrivit cotidianului "Telegraph", alte administraţii locale au luat deja măsuri similare, utilizând dispozitive electronice pentru a monitoriza felul cum oamenii îşi aruncă gunoiul, însă este prima dată când cipurile sunt încorporate în cutiile de conserve. Mai mult de 30 de primării din Marea Britanie au montat în secret microcipuri pe containerele de gunoi, în timp ce guvernul este din ce în ce mai presat de organizaţiile de mediu să crească rata reciclării deşeurilor. Camerele-spion, de mărimea unei monede de un penny, au căpătat porecla de "bin bugs" sau "viermi de gunoi".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite