FOTO Echipajele de salvare norvegiene au scăpat în apă o pensionară de 73 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O pensionară din Marea Britanie a plecat într-o croazieră de-a lungul coastelor Norvegiei, pentru a vedea "luminile nordului", cunoscute şi sub denumirea de aurora boreală, însă în final s-a ales cu o baie rece.

Când s-a urcat la bordul navei "Ocean Countess", alături de soţul său în vârstă de 78 de ani, Janet Richardson de 73 de ani era deja bolnavă. Pe parcursul călătoriei, starea ei s-a înrăutăţit, motiv pentru care căpitanul navei a decis să oprească pentru a fi transportată la un spital din Norvegia.  

Echipele de salvare au scăpat-o însă pe turistă în apa îngheţată, ce avea o temperatură de -3 grade, în timp ce încercau să transporte targa pe care se afla Janet, într-o barcă de salvare. Au mai durat încă opt minute până când bătrâna a fost scoasă din apă, potrivit Daily Telegraph. Ulterior, a fost transportată la un spital din Norvegia, soţul ei rămânându-i alături câteva zile, până a fost mutată la o clinică din Marea Britanie.

Unul dintre pasagerii navei de croazieră a fost martorul întregului accident: "Barca de salvare s-a distanţa pentru o clipă de navă, chiar în locul în care femeia era mutată, moment în care echipajul de salvare a scăpat targa în apă.

"Am crezut că o voi pierde. Şase bărbaţi ţineau targa, dar tot au scăpat-o în mare. Pur şi simplu am văzut cum targa se afundă în apă. A fost foarte traumatizant. I-au făcut apoi respiraţie gură la gură până şi-a revenit. Temperatura corpului era foarte scăzută din cauza apei îngheţate, dar din fericire au reuşit s-o încăltească ", a povestit soţul turistei, adăugând că soţia lui avea o senzaţie de ameţeală, cauzată, probabil, de diabet. Acum Janet Richardson se află la terapie intensivă.

Soţul ei însă şi-a exprimat speranţa ca, pe viitor astfel de accidente să fie corectate: "Puteau să lege barca de salvare de navă, cu o frânghie sau altceva. Căpitanul a refuzat să meargă în port, pentru că era deja în întârziere şi, în plus, asta ar fi însemnat cheltuieli suplimentare".

Un purtător de cuvânt de la Croaziere şi Voiaje Maritime a declarat: "Deşi nava este dotată cu un helipad, echipajele de salvare norvegiene au decis să lanseze o transporte pe mare. Din păcate, în timpul acestei operaţiuni, doamna a căzut în mare, dar apoi a fost dusă la spital şi îngrijită".

image
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite