Echipa Iuliei Timoşenko cere renumărarea voturilor din 1.200 de secţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulia Timoşenko vrea un alt treilea tur se scrutin
Iulia Timoşenko vrea un alt treilea tur se scrutin

Echipa Iuliei Timoşenko, învinsă în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale de Viktor Ianukovici, a cerut vineri renumărarea voturilor exprimate la scrutinul din 7 februiarie în 1.200 din cele 34.000 de secţii de votare din Ucraina.

Staff-ul nostru electoral cere organizarea unei noi numărări a voturilor în 1.200 de secţii, a afirmat Aleksandr Turcinov, şeful de campanie al Iuliei Timoşenko, într-un comunicat, relatează ITAR-TASS.

În urma unei noi numărări a voturilor efectuate de Blocul Iulia Timoşenko în şapte secţii de votare a reieşit că între 5 - 8% din sufragii au fost falsificate în favoarea lui Viktor Ianukovici, a declarart acesta.

Turcinov declara, în urmă cu două zile, că fraudele au fost masive şi că echipa Iuliei Timoşenko se pregăteşte să prezinte dovezi concrete ale falsificării voturilor observatorilor internaţionali, ziariştilor şi apoi instanţelor.

În timp ce Iulia Timoşenko refuză în continuare să-şi recunoască înfrângerea, Partidul Regiunilor a anunţat că Viktor Ianukovici va trece săptămâna viitoare la formarea noii puteri.

Potrivit rezultatelor oficiale preliminare, Ianukovici a câştigat al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din 7 februarie, cu 48,95% din sufragii, având un avans de 3,48 puncte faţă de Iulia Timoşenko.

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa a apreciat că alegerile prezidenţiale din Ucraina, desfăşurate duminică, s-au desfăşurat în mod profesionist, transparent şi onest, deschizând calea către un transfer paşnic de putere.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite