55 membri ETA arestaţi în 2010. Ultimul, azi noapte, la Belfast

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acesta muncea într-un restaurant argentinian, ca bucătar, ca acoperire pentru munca logistică în folosul organizaţiei teroriste basce.

Poliţia din Irlanda de Nord au reuşit azi noapte arestarea, în Belfast, a membrului ETA Fermin Vila Michelena, informează cotidianul Publico. Operaţiunea a fost posibilă datorită colaborării nord-irlandezilor cu Garda Civilă spaniolă.

Michelena, născut în 1970, în Irun (Ţara Bascilor), este unul din cei mai căutaţi membri ai bandei teroriste basce, fiind pe lista celor mai căutaţi terorişti din UE din anul 2001, iar pe lista celor mai vânaţi terorişti din Statele Unite din 2002.

Poliţiştii spun că Michelena era în stare "activă", lucrând pentru ETA, în momentul arestării. Ca acoperire, Michelena avea un job de bucătar într-un restaurant argentinian din capitala Irlandei de Nord. Poliţia Spaniolă investighează acum dacă acesta mai locuia şi cu alţi membri ai grupării teroriste.

Cu arestarea lui Fermin Vila Michelena în Belfast, numărul membrilor ETA arestaţi doar în 2010 a ajuns la 55, din care 24 de arestări au fost operate în afara Spaniei.

Citeşte pe adevarul.es de ce atentate se face vinovat Michelena şi de ce era unul din cei mai căutaţi terorişti basic

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite