VIDEO După ce a filmat pe ascuns nişte orfani, Ducesa de York ar putea fi trimisă după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii turci au cerut ca Ducesa de York, Sarah Ferguson, să fie pusă sub acuzare, după ce aceasta a filmat cu camera ascunsă condiţiile în care trăiesc orfanii turci, iar materialul a fost inclus într-un documentar difuzat de televiziunea britanică ITV în 2008.

Ducesa a vizitat un orfelinat din apropierea oraşului Ankara, în timp ce realiza un documentar pentru televiziunea britanică ITV, informează BBC. Pentru a pătrunde în instituţie, Ducesa de York s-a deghizat. Ea a filmat copii legaţi de pat sau micuţi lăsaţi singuri în pătuţ întreaga zi. La momentul respectiv, Turcia a acuzat-o că duce o campanie de mânjire a imaginii ţării.

Autorităţile turce au cerut ajutorul ministerului englez al Afacerilor Interne, însă acesta din urmă a refuzat, motivând că „acest lucru ar putea dăuna suveranităţii, securităţii şi ordinii public ale Regatului Unit".

Purtătorul de cuvânt al Ducesei de York a declarat că aceasta nu va face comentarii pe marginea acestui subiect, dar a ţinut să precizeze că a colaborat atât cu autorităţile turce, cât şi cu cele engleze,în această problemă.

Ducesa ar putea fi acuzată de obţinere ilegală de material filmat şi violarea intimităţii a cinci minori. Dacă va fi găsită vinovată, Sarah Ferguson riscă peste 22 de ani de închisoare.

Sarah Ferguson a filmat şi orfelinate româneşti pentru acelaşi documentar.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite