După accidentul de la Smolensk, demnitarii polonezi vor închiria avioane de tip Embraer 175

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul polonez al Apărării a ajuns la un acord cu compania EuroLOT pentru a închiria două aeronave de tip Embraer 175 pentru transportarea membrilor Guvernului, preşedintelui şi a altor oficiali, relatează Radio Polonia în pagina electronică.

Acordul este valabil până în 2013, iar avioanele vor înlocui aparatele sovietice, precum modelul TU 154, care s-a prăbuşit la 10 aprilie în apropierea oraşului rus Smolensk, incident soldat cu moartea celor 96 de persoane aflate la bord.

Mai citiţi şi:

VIDEO O înregistrare video a tragediei de la Smolensk lasă să se înţeleagă că ruşii au tras în supravieţuitori

Smolensk: cinci secunde ar fi fost de ajuns pentru evitarea tragediei

Două avioane vor fi închiriate de Guvern - un avion de pasageri şi un altul pentru preşedinte şi oficiali guvernamentali de rang înalt, care va fi dotat cu fotolii şi birouri.

Guvernul închiriază avioanele de la societatea EuroLOT, deţinută de Trezorerie şi de compania aeriană poloneză LOT.

Aparatul Embraer 175 este un avion modern, dotat cu cele mai noi echipamente de navigaţie. Însă avioane au o autonomie redusă, neputând fi folosite pentru zboruri deasupra Oceanului Atlantic. Prin urmare, aceasta este o variantă temporară până la achiziţionarea unor avioane pentru zboruri transatlantice.

Guvernul intenţionează să cumpere două avioane pentru zboruri pe distanţe mari, cu o capacitate de 40-60 de persoane şi care să dispună de tehnologie Airbus sau Boeing.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite