Ucraina: o politică mai agresivă în regiunea Mării Negre şi a Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ucraina: o politică mai agresivă în regiunea Mării Negre şi a Dunării
Ucraina: o politică mai agresivă în regiunea Mării Negre şi a Dunării

În cadrul unei şedinţe a deputaţilor ucraineni pe tema relaţiilor româno-ucrainene, la sfârşitul săptămânii trecute, la Ismail, Boris Tarasiuk, preşedintele Comisiei parlamentului de la Kiev pentru integrarea europeană, s-a pronunţat pentru o politică mai agresivă a Ucrainei în regiunea Mării Negre şi a Dunării, transmite agenţia naţională de ştiri Ukrinform.

Participanţii la reuniune au subliniat necesitatea unei politici mai ofensive a Ucrainei în probleme de cooperare transfrontalieră, de monitorizare comună a Deltei Dunării ca un obiectiv natural întreg, revizuind beneficiile canalului Dunărea-Marea Neagră şi importanţa barajului de protecţie care permite exploatarea arterei navigabile.

Discuţiile din cadrul acestui forum au fost caracterizate de Boris Tarasiuk ca extrem de constructive. Acestea au arătat, în opinia sa, necesitatea unei coordonări mai bune între ramurile executivă şi legislativă a puterii pentru apărarea poziţiilor Ucrainei la Dunăre în cadrul diferitelor organisme internaţionale.

Apărarea intereselor naţionale ale Ucrainei va unifica toate forţele politice din ţară, a concluzionat în finalul reuniunii Boris Tarasiuk.

La reuniune au participat pe lângă parlamentari şi responsabili ai unor ministere şi administraţiei locale. Deputatul Pavel Ungurean a fost moderator al acestei şedinţe, care s-a desfăşurat la sediul Societăţii de navigaţie pe Dunăre din Ismail.

Patru teme au focalizat atenţia participanţilor, acestea fiind construcţia barajului de protecţie pe canalul Dunărea-Marea Neagră şi traficul naval pe braţul Bâstroe de partea ucraineană a Deltei Dunării, stadiul şi perspectivele dezvoltării Societăţii de navigaţie pe Dunăre, cazurile de situaţii excepţionale pe Dunăre şi impactul lor asupra mediului înconjurător, dezvoltarea relaţiilor româno-ucrainene în regiunea Dunării.

Boris Tarasiuk şi Pavel Ungurean sunt preşedintele, respectiv vicepreşedintele Comisiei pentru relaţii interparlamentare cu România.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite