Două femei divizează stânga franceză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul candidat socialist la preşdinţia Franţei, Segolene Royale a contestat ieri rezultatul alegerilor interne din partid ce o dăduseră câşitgătoare pe Martine Aubry, fost ministru, în

Fostul candidat socialist la preşdinţia Franţei, Segolene Royale a contestat ieri rezultatul alegerilor interne din partid ce o dăduseră câşitgătoare pe Martine Aubry, fost ministru, în prezent primar al oraşului Lille.

Martine Aubry a rămas în istoria politică recentă drept arhitectul săptămânii de lucru de 35 de ore.

Suporterii lui Segolene Royale susţin că au existat neregularităţi în procesul de numărare a voturilor şi cer acum reluarea votului, săptămâna viitoare, ceea ce ar putea duce la noi conflicte interne în partid.

Socialiştii francezi trec de mai multe luni printr-o dezbatere internă, între centrişti şi cei care cer repoziţionarea formaţiunii politice cât mai la stânga.

Aubry a căştigat alegerile desfăşurate vineri cu 50,02 la sută din voturi, iar Segolene Royale a reuşit să obţină sprijinul a 49,98 dintre votanţi. „Nu voi înghiţi acest rezultat”, a fost mesajul lui Segolene Royale. „Rezultatul este contestabil”, a declarat şi avocatul acesteia.

Aubry ar putea deveni prima femeie preşedinte al socialiştilor francezi, preluând acest post de la Francois Hollande, cel care a  condus partidul în ultimii 11 ani.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite