Două cazuri grave de gripă porcină sperie autorităţile spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două persoane suferind de gripă porcină au fost spitalizate în stare gravă sâmbătă în Spania. Acestea sunt primele două cazuri grave de infectare cu virusul AH1N1 înregistrate în această ţară, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, citat de AFP.

Unul dintre pacienţi este spitalizat la Tarragona, în Catalunia, iar celălalt la Madrid. Ambii suferă de "complicaţii ale gripei", a declarat purtătorul de cuvânt.

Cotidianul catalan El Periodico de sâmbătă scrie că primul pacient este un bărbat de 32 de ani, a cărui sănătate era deja delicată înainte de a contracta gripa, iar celălalt este o femeie însărcinată.

Potrivit ultimului bilanţ publicat vineri de autorităţile spaniole, 541 de persoane au fost infectate în această ţară de la începutul epidemiei. Spania nu a înregistrat niciun caz mortal.

Detectat în Mexic în aprilie, virusul A(H1N1) al gripei porcine a infectat 59.814 persoane din 113 ţări şi teritorii, provocând moartea a 263 de persoane, potrivit unui bilanţ publicat vineri de OMS.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite