Dominique Strauss-Kahn l-ar învinge pe Nicolas Sarkozy la alegerile prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, ar câştiga primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa cu 29 la sută din voturi, şi l-ar învinge pe preşedintele în exerciţiu, Nicolas Sarkozy, în al doilea tur, potrivit unui sondaj de opinie sondaj realizat de Ifop pentru săptămânalul Paris Match.

Dacă astăzi ar avea loc primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale în Franţa, Strauss-Kahn l-ar devansa cu două puncte pe Nicolas Sarkozy (27 la sută), care s-ar clasa totuşi în faţa celorlalte personalităţi socialiste propuse, cum ar fi Martine Aubry (22 la sută), François Hollande sau Ségolène Royal (18 la sută), relatează AFP.

Nicolas Sarkozy ar pierde alegerile în faţa directorului FMI (59 la 41), dar şi în faţa lui Aubry (48 la 52) sau a lui Hollande (47 la 53). El ar obţine un scor egal cu Royal (50 la 50), rivala sa la scrutinul din 2007.

Un sondaj anterior al institutului TNS-Sofres, publicat la sfârşitul lui august, îl prezenta deja pe Strauss-Kahn drept învingător în faţa lui Nicolas Sarkozy în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, cu acelaşi scor (59 la sută faţă de 41 la sută).

Strauss-Kahn, în vârstă de 61 de ani, al cărui mandat la FMI se încheie în 2012, s-a declarat recent "impresionat" de sondajele care îi sunt favorabile, fără a se pronunţa însă în  legătură cu o eventuală candidatură la prezidenţiale.

"Rezultatele privind al doilea tur confirmă (...) rezerva mică de voturi de care se bucură dreapta republicană", rezumă Frédéric Dabi, de la Ifop. "Nicolas Sarkozy nu pare în măsură în prezent să obţină suficiente voturi din tabăra de centru", mai spune el.

În afară de Nicolas Sarkozy şi candidatul socialist, singura personalitate care ar depăşi 10 la sută din voturi este Marine Le Pen (Frontul Naţional).

Alegerile prezidenţiale vor avea loc în Franţa în primăvara lui 2012.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite