Dominique Strauss-Kahn este victima unui complot, cred majoritatea francezilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sondaj al Institutului CSA, publicat miercuri, arată că mai mult de jumătate dintre francezi cred că Dominique Strauss-Kahn, arestat sub acuzaţia de tentativă de viol şi de agresiune sexuală,  este "victima unui complot".

Potrivit sondajului realizat pentru canalele media BFM-TV, RMC şi 20 Minutes, 57% cred că directorul general al FMI, care era favorit înaintea scandalului la alegerile prezidenţiale din 2012, din partea socialiştilor, este "victima unui complot". În schimb, 32 % dintre ei estimează că nu este victimă, iar 11 % nu se pronunţă.

Totodată, 70 % dintre simpatizanţii socialişti cred într-un complot împotriva directorului general al FMI, 23 % nu cred, iar 7 % nu se pronunţă.

Potrivit sondajului realizat luni, 16 mai, prin telefon, 52 % dintre respondenţi consideră că politicienii au avut în general un comportament responsabil în acest scandal, în timp ce 38 % cred contrariul.

Un procent de 57% dintre persoanele interogate spun că şefii Partidului Socialist au fost "mai degrabă responsabili", spre deosebire de 31 % care gândesc invers.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion naţional reprezentativ de 1.007 persoane în vârstă de peste 18 ani.

Directorul General al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, a fost arestat sâmbătă de către autorităţile din New York, de la aeroportul internaţional John F. Kennedy. Dominique Strauss-Kahn ar fi încercat să abuzeze de o  cameristă, în vârstă de 32 de ani, angajată a hotelului Sofitel.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite