Dominique Strauss-Kahn, sub supraveghere specială pentru a nu se sinucide

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, a fost plasat de administraţia închisorii Rikers Island (New York) sub monitorizare specială, 24 de ore din 24, pentru a nu încerca să se sinucidă, relatează AFP.

Măsura a fost luată după ce în urma examenului psihologic a reieşit că Dominique Strauss-Kahn, arestat sâmbătă sub acuzaţia de tentativă de viol şi de agresiune sexuală, s-ar putea sinucide.

Potrivit NBC, monitorizarea specială presupune ca deţinutul să fie controlat la fiecare 15-30 de minute, să fie îmbrăcat în haine de penitenciar şi să poarte încălţăminte fără şireturi.

Întrebat de AFP în legătură cu acest subiect, un purtător de cuvânt al administraţiei penitenciare din New York a răspuns într-un comunicat că "starea de sănătate a unui deţinut este confidenţială".

"Regulamentul cere ca fiecare deţinut să fie evaluat în funcţie de riscul de a-şi face rău sieşi sau de a face rău altora", a adăugat el. "Administraţia penitenciarelor din orşaul New York respectă aceleaşi reguli de securitate şi sănătate pentru toţi deţinuţii", precizează documentul.

Directorul genral al Fondului Monetar Internaţional, în vârstă de 62 de ani, a fost plasat luni în detenţie la Rikers Island, o închisoare situată pe o insulă din East River, după ce un judecător i-a refuzat eliberarea pe cauţiune. El este inculpat pentru agresiune sexuală şi tentativă de viol după o plângere depusă de o angajată a hotelului în care a locuit în timpul sejurului la New York.

Pe plan extern, tot mai multe voci sugerează că Dominique Strauss-Kahn ar trebui să demisioneze din fruntea FMI, mai ales că i s-a refuzat eliberarea pe cauţiune.

Francezul urmează să fie prezentat din nou în faţa instanţei vineri, iar atunci avocaţii săi ar putea cere din nou eliberarea pe cauţiune.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite