Dominique Strauss-Kahn, eliberat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul şef al Fondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss-Kahn, a fost eliberat , miercuri, din cazarma jandarmeriei din Lille unde a fost interogat de marţi dimineaţa, în afacerea Carlton.


DSK va fi convocat ulterior în faţa judecătorilor pentru a se stabili dacă fostul director al FMI va fi audiat în calitate de martor sau dacă va fi pus sub acuzare, potrivit unei surse apropiate dosarului.

Strauss-Kahn, în vârstă de 62 de ani, a fost interogat în legătură cu unele petreceri libertine la care ar fi luat parte, mai ales la Paris şi Washington, cu scopul de a stabili dacă ştia că femeile care participau la aceste petreceri erau prostituate.

Mai multe deplasări ale acestora au fost organizate şi finanţate de doi antreprenori din regiunea Lille, Fabrice Paszkowski, directorul unei companii de echipamente medicale, şi David Roquet, fost director al unei filiale a grupului de construcţii Eiffage.

În total, opt persoane au fost inculpate în acest caz, între care trei membri din conducerea hotelului Carlton din Lille, un avocat şi un ofiţer superior din cadrul poliţiei locale, comisarul Jean-Christophe Lagarde.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite