Disputele între R.Moldova şi România, motive de îngrijorare pentru Hillary Clinton

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Disputele Republicii Moldova cu România privind frontiera şi prezenţa trupelor ruse pe teritoriul R.Moldova reprezintă motive de îngrijorare, a declarat secretarul de stat al SUA, Hillary Clinton, într-un interviu publicat vineri de Voice of America (VOA).

Hillary Clinton a apreciat că R.Moldova se luptă să-şi consolideze democraţia şi să-şi îmbunătăţească economia, "este eligibilă pentru programul Millennium Challenge Corporation (MCC), dat fiind că este încă o ţară săracă şi are nevoie de mult ajutor". Şeful diplomaţiei americane a făcut o trecere în revistă a evoluţiilor din Afganistan, Rusia, Ucraina, R.Moldova, Myanmar şi China.

Şefa diplomaţiei americane a amintit că a discutat toate aceste lucruri cu premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, cu ocazia vizitei pe care a efectuat-o acesta la Washington, în urmă cu o săptămână.

"Evident, disputele privind frontiera cu România şi prezenţa trupelor ruse pe teritoriul moldovean sunt motive de îngrijorare. Dar vrem să ajutăm R. Moldova să îmbunătăţească viaţa poporului său şi să sperăm că în timp problemele cu care se confruntă să poată fi soluţionate", a mai spus Clinton.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite