Dispariţie misterioasă a unui diplomat israelian, la Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:

David Dahan controla toate achiziţiile de armament ale Ministerului israelian al Apărării Poliţia franceză a început o anchetă asupra dispariţiei misterioase a diplomatului israelian

David Dahan controla toate achiziţiile de armament ale Ministerului israelian al Apărării

Poliţia franceză a început o anchetă asupra dispariţiei misterioase a diplomatului israelian David Dahan, de la domiciliul său din Paris. Dahan, în vârstă de 54 de ani, nu a mai fost văzut de duminică, dar criminaliştii care au preluat cazul au descoperit în apartamentul său câteva notiţe scrise de mână care conduc spre ipoteza unei sinucideri. Nici urmă însă de corpul diplomatului.

Potrivit cotidianului israelian "Maariv", Dahan suferea de depresie, de când soţia sa înaintase actele de divorţ. Un martor, citat de alt cotidian, "Liberation", a confirmat că Dahan nu se împăca deloc cu viaţa sa de celibatar, la Paris, unde locuia singur de câteva luni. Soţia sa se întorsese în Israel.

O afacere complicată

Dahan ocupa un post de rang înalt în Ministerul Apărării din ţara sa. După ce lucrase o perioadă la Bruxelles, conducea acum ad-interim misiunea de achiziţii de armament în Europa pentru ministerul său.

Misiunea presupunea controlul tuturor achiziţiilor de armament. "Nu era chiar buticarul din colţ", a fost argumentul servit poliţiei pentru a motiva de ce o anchetă într-un caz care pare mai degrabă a ţine de o dramă obişnuită se ocupă criminaliştii din brigada specială. Până în prezent, Ambasada Israelului la Paris nu a fost disponibilă pentru vreun comentariu asupra misterioasei dispariţii a lui David Dahan.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite