Directorul BBC a demisionat în urma unui scandal sexual

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul general al BBC, George Entwistle, a demisionat sâmbãtã dupã difuzarea unei anchete care acuza de pedofilie, pe nedrept, un fost demnitar conservator din epoca Thatcher, informeazã AFP.

"Am decis că prezentarea demisiei este cel mai onorabil lucru care poate fi făcut", a declarat Entwistle într-un comunicat difuzat de televiziune.

De asemenea, directorul general al BBC şi-a părăsit şi funcţia de redactor-şef, precum şi pe aceea de responsabil de conţinut al emisiunilor de la BBC.

"Evenimentele complet ieşite din comun din ultimele săptămâni m-au făcut să ajung la concluzia că BBC trebuie să îşi găsească un nou conducător", a mai adăugat fostul director general.

Postul BBC şi-a prezentat public scuzele pentru difuzarea unei anchete în cadrul emisiunii Newsnight, în care un martor susţinea că a prestat servicii sexuale pentru un fost membru important al Partidului Conservator, în anii 1970.

Deşi BBC nu a nominalizat respectivul politician în emisiune, numele conservatorului Alistair McAlpine a fost unul dintre cele care au început să circule în mediul online.

Cotidianul The Guardian a fost primul care a discutat, vineri, despre implicarea lui McAlpine, exprimându-şi totodată dubiile cu privire la mărturia difuzată de BBC.

McAlpine, la rândul său, a avut o reacţie publică şi a catalogat toate aceste afirmaţii ca fiind "complet nefondate şi defăimătoare". Membrul Camerei Lorzilor a denunţat "nebunia mediatică", în timp ce avocaţii săi au anunţat că vor depune plângere împotriva tuturor celor care au difuzat aceste informaţii, cu BBC în fruntea listei, chiar dacă postul de televiziune nu a dezvăluit vreun nume.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite