Deutsche Welle: "Singurul adversar al lui Cioloş este imaginea României"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deutsche Welle: "Singurul adversar al lui Cioloş este imaginea României"
Deutsche Welle: "Singurul adversar al lui Cioloş este imaginea României"

Funcţia de comisar al Agriculturii, deţinută în prezent de Mariann Fischer, este disputată de fostul vicecancelar austriac şi ministru al Finanţelor, Wilhelm Molterer, dar şi fostul ministru român al Agriculturii, Dacian Cioloş, titrează Deutsche Welle. Uniunea Europeană intenţionează să acorde această funcţie uneia dintre ţările nou intrate în blocul european.

Mai citiţi şi


Deutsche Welle relatează în ediţiade vineri că "singurul adversar solid pe care îl are Cioloş este imaginea României".

Lansată înaintea anunţului privind retragerea actualului comisar, Boels, candidatura lui Dacian Cioloş a stârnit rumoare în rândul diplomaţilor europeni. Problema nu este persoana lui Cioloş, recunoscut şi acceptat la Bruxelles ca un tehnocrat foarte bine pregătit profesional, ci reticenţele exprimate de influenţi politicieni europeni privind "abandonarea" unui Comisariat european cu resurse financiare foarte ample în administrarea României sau Bulgariei.

Pe de altă parte, Franţa, una dintre ţările influente în cadrul Uniunii, susţine candidatulra României la funcţia de comisar al Agriculturii.

Pe lista neoficială a candidaturilor figurează doar Cioloş şi Molterer, până în prezent.

Preşedintele reales al Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, a sugerat că ar dori să se obţină din partea Austriei nu un candidat, ci o candidată, lucru ce poate fi interpretat ca o susţinere faţă de actualul comisar pentru Relaţii Externe, Benita Ferrero-Waldner, care candidează şi la conducerea UNICEF.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite