Demisii în Guvernul grec

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Makis Voridis, ministrul grec al Transporturilor a demisionat
Makis Voridis, ministrul grec al Transporturilor a demisionat

Trei dintre cei patru membrii ai Guvernului grec care fac parte din formaţiunea de extremă-dreaptă Laos au demisionat vineri, anunţă agenţia de presă ANA.

Ministrul Transporturilor, Makis Voridis, precum şi doi secretari de stat, de la Agricultură şi Marina comercială, Asterios Rodoulis şi Adonis Georgiadis, şi-au prezentat demisiile.

Deciziile au fost luate la două ore după ce liderul partidului, Georges Karatzaferis, a declarat că nu va vota planul de austeritate cerut în schimbul împrumutului extern de 130 de miliarde de euro. Aceste demisii vin după cea de joi a lui Iannis Koutsoukos, adjunctului ministrului Muncii, din partea Partidului Socialist.

LAOS are doar 15 reprezentanţi în Parlamentul de 300 de locuri al Greciei, aşa că un refuz de a vota pachetul de împrumuturi externe nu pune în pericol adoptarea acestuia de către Legislativ. Karatzaferis a cerut, de asemenea, schimbări de miniştri şi un Cabinet format din tehnocraţi.

Reprezentanţii creditorilor externi ai Geciei, FMI şi statele din zona euro, sunt din ce în ce mai nepopulari din cauza măsurilor dure de austeritate impuse Guvernului de la Atena în schimul ajutorului financiar care ar trebui să ajute ţara să nu intre în faliment.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite