David Cameron primeşte prima loviturã importantã în parlament, pe tema bugetului UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul britanic, David Cameron, a primit o lovitură, miercuri, din partea euroscepticilor şi a opoziţiei laburiste cu ocazia unui vot fãrã efect constrângãtor din parlament, în urma cãruia i-a fost respinsã propunerea de îngheţare a bugetului european pentru a-l îndemna sã obţinã o reducere, relateazã AFP şi Reuters.

Un amendament în favoarea unei reduceri a bugetului multianual 2014-2020 supus votului de cãtre conservatorii eurosceptici, care s-a bucurat şi de sprijinul laburiştilor, a fost aprobat cu 307 voturi pentru şi 294 contra. Liderul guvernului britanic, marginalizat la Bruxelles pentru intransigenţa sa, a suferit astfel prima înfrângere importantã în faţa legislativului de la Londra prin acest vot.

"Acest guvern este, dintre toate guvernele, cel care a adoptat cea mai durã linie în negocierile bugetare de când ne-am alãturat Uniunii Europene", a subliniat el în timpul dimineţii, reiterându-şi intenţia de a-şi exprima dreptul de veto în cazul unei mãriri a bugetului.

"Este slãbit în strãinãtate şi este slãbit şi aici. Este un nou John Major", a fost reacţia liderului opoziţiei laburiste, Ed Miliband, al cãrui partid a sprijint amendamentul respectiv.

"Psihodrama europeanã" a fost, în fapt, fatalã pentru doi dintre predecesorii conservatori ai lui David Cameron: Margaret Thatcher şi John Major, noteazã AFP.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite