David Cameron a discutat cu Angela Merkel despre viitorul uniunii bancare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angela Merkel, cancelarul german
Angela Merkel, cancelarul german

Premierul britanic, David Cameron, şi cancelarul german, Angela Merkel, au apreciat luni cã 'este necesar mai mult efort' pentru a se ajunge la o uniune bancarã în cadrul UE, a anunţat Downing Street dupã o convorbire telefonicã între cei doi lideri, scrie AFP.

'Prim-ministrul a vorbit luni cu cancelarul Merkel în perspectiva Consiliului European' ce va avea loc joi şi vineri, a declarat un purtãtor de cuvânt al Downing Street.

'Ei au discutat despre dispoziţiile legate de uniunea bancarã şi au convenit cã este nevoie de mai mult efort pentru a se ajunge la un acord', a adãugat el, precizând cã şefa cabinetului german a 'recunoscut necesitatea de a se asigura cã mãsurile adoptate respectã integritatea pieţei unice'.

Cei doi lideri au cãzut de acord 'sã acţioneze împreunã pentru ca viitorul buget al UE sã fie realist şi sã reflecte deciziile dificile în materie de cheltuieli luate de ţãrile membre', a mai spus purtãtorul de cuvânt.

El a adãugat cã David Cameron şi Angela Merkel vor aprofunda subiectul amintit cu prilejul unei vizite pe care cancelarul german o va efectua la Londra la începutul lunii noiembrie.

Franţa şi Spania au cerut sãptãmâna trecutã ca deciziile cu privire la uniunea bancarã sã fie luate înainte de sfârşitul anului. În schimb, Berlinul doreşte ca acestei probleme sã i se acorde mai mult timp.

Marea Britanie nu este membru al uniunii monetare, însã îşi manifestã frecvent îngrijorarea faţã de problemele din ţãrile UE, care afecteazã direct economia sa, aflatã în prezent în recesiune.

Londra vrea ca viitoarea uniune bancarã sã includã numai cele 17 ţãri membre ale zonei euro şi cautã sã obţinã garanţii pentru protejarea sistemului sãu financiar.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite